gda18.jpg

GP HOUSE

 

Site: Serra de' Conti, Ancona. Italy

Timing: 2014-2017

Surface: 130 mq

Ristrutturazione di una porta fortificata.

Il fabbricato è la porta d'accesso ad Ovest delle mura di Serra de' Conti. Il complesso si articola in una doppia porta distribuita su tre livelli. Sono state necessarie delle opere di consolidamento poichè l'edificio presentava diverse criticità. Al pian terreno troviamo la zona living con un piccolo servizio, mentre al piano superiore soppalcato è stata inserita una cucina ad isola. All'ultimo piano troviamo due camere di cui una matrimoniale, un bagno con doccia/bagno turco ed una cabina armadio per un totale di 130 mq. Si è scelto di mostrare la struttura in tutta la sua complessità intervenendo con pochi segni per l'organizzazione dello spazio. Al terzo piano infatti abbiamo inserito un parallelepipedo in ottone brunito che nasconde gli ingressi alla camera matrimoniale ed al bagno.  Gli arredi sono stati per la gran parte disegnati su misura prediligendo rivestimenti in metallo. La matericità delle superfici e l'attenzione all'uso della luce  richiamano il fascino della tradizione pur essendo in uno spazio connotato fortemente da un design contemporaneo. La casa è interamente climatizzata e domotizzata per la termoregolazione, i dispositivi anti intrusione, gli oscuranti, il controllo della luce e la diffusione del suono con un sistema completamente a scomparsa.

Renovation of a fortified door.

​The building is the gateway to the west of the walls of Serra de ' Conti. The complex is divided into a double door distributed in three levels. Consolidation works were needed as the building had several criticalities. On the ground floor we find the living area with a small bathroom, while on the upper mezzanine there is an island kitchen. On the last floor there are two bedrooms, one with a double bed, a bathroom with shower/Turkish bath and a walk-in closet for a total of 130 sqm. It was chosen to show the structure in all its complexity by intervening with few signs for the organization of space. On the third floor in fact we have inserted a parallelepiped in burnished brass that hides the entrances to the double bedroom and to the bathroom. The furnishings were almost all designed bespoke by favoring metal claddings. The materiality of the surfaces and the attention to the use of light evoke the fascination of tradition while being in a space strongly connoted by a contemporary design. The house is fully air-conditioned and equipped with a home automation system for thermoregulation, anti-intrusion devices, sun screen systems, light control and sound diffusion with a completely disappearing system.

Please reload

 
  • archilovers-logo3_edited
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
WhatsApp Image 2019-05-31 at 08.46.18.jp